Kontrollera om dina uppgifter kan bli offentligt tillgängliga

Kontrollera om dina data kan vara offentligt tillgängliga:

1. Öppna programmets huvudfönster.
  2. Gå till avsnittet Integritet.
  3. I blocket Kontrollera dataläckor, klicka på knappen Sök efter läckor.

Detta öppnar fönstret Kontrollera dataläckor.

4. Ange din e-postadress i inmatningsfältet och klicka på Kontrollera.

Kaspersky-programmet börjar kontrollera den angivna adressen. Om kontrollen avslöjar att dina data kan vara offentligt tillgängliga, kommer programmet att meddela dig om det och visa en lista över webbplatser från vilka ett dataläckage kan ha inträffat, datum för eventuellt läckage och den kategori av data som kan vara offentligt tillgänglig. När du klickar på en datakategorilänk får du rekommendationer om hur man minimerar konsekvenserna av eventuellt läckage av dessa data.

Med Kaspersky-progrmmet kan du kontrollera eventuella läckor av inte bara dina egna data, utan även från andra användarkonton som tillhör dina vänner och familj, till exempel.